5 tips om uw organisatie aantrekkelijker te maken

Organisatieontwikkeling

De digitale wereld heeft onze werkgewoonten en de manier waarop we naar banen zoeken veranderd. Dankzij online sollicitaties, sociale media en andere kanalen kunnen werkzoekenden nu sneller dan ooit kansen vinden. Hoe toegankelijker een bedrijf is, hoe gemakkelijker werkzoekenden te weten kunnen komen wat ze van hun nieuwe werkgever kunnen verwachten. Hoe trekt een organisatie het beste talent aan? Hoe cliché het ook klinkt, het antwoord zit hem in de cijfers. Volgens een LinkedIn-enquête onder meer dan 2.000 professionals in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië zegt 69% van de werknemers dat de functietitel van hun collega's een van de drie belangrijkste factoren is bij het overwegen van een nieuwe baan. Er zijn veel factoren die het behoud van werknemers beïnvloeden. Hier zijn 5 tips over hoe u toptalent kunt aantrekken:

Bied een duidelijk carrièrepad.

Bedrijven die hier goed werk van maken, zullen getalenteerde werknemers aantrekken. Wanneer een potentiële werknemer op zoek is naar een nieuwe functie, moet hij of zij duidelijk kunnen zien welk pad de nieuwe functie hem of haar zal brengen. Het traject moet bestaan uit het soort ervaring dat tot de functie leidt, de vereiste opleiding en vaardigheden, en de mate van verantwoordelijkheid die wordt geboden. Bovendien moeten werknemers duidelijk kunnen zien wat hun volgende stap in het traject is en wat er in elke fase zal gebeuren.

Wees transparant.

Transparantie is essentieel als het gaat om het aantrekken en behouden van toptalent. Bedrijven die zich open en transparant opstellen, zullen meer worden gewaardeerd. Werkgevers die open zijn over hun secundaire arbeidsvoorwaarden, cultuur en de manier waarop het werk wordt gedaan, worden meer gewaardeerd door werkzoekenden. Dit kan op vele manieren, van het creëren van een cultuur waarin werknemers het gevoel hebben dat ze open kunnen zijn over hun gedachten en ideeën, tot het nemen van beslissingen die ervoor zorgen dat iedereen zich gehoord voelt.

Betaal boven de marktwaarde.

Hoewel sommige bedrijven een salaris bieden dat ver boven de marktwaarde ligt om talent aan te trekken, willen de meeste bedrijven op of in de buurt van de marktwaarde zitten. Het salaris moet redelijk zijn, maar ook hoog genoeg om talent aan te trekken voor het bedrijf. Om toptalent aan te trekken, moeten werkgevers zich qua salaris onderscheiden van de massa. Het is belangrijk dit te doen op een manier waarbij het niet op reclame lijkt.

Conclusie

Een van de belangrijkste aspecten van het aantrekken van toptalent is het open en transparant maken van je organisatie. Door open en transparant te blijven, zult u het gemakkelijker hebben om uw cultuur en waarden met werknemers te communiceren, en toptalent aan te werven en voor lange tijd in dienst te houden. Of u nu op zoek bent naar een interne manager of een onafhankelijke contractant, het is belangrijk om toptalent voor uw bedrijf aan te trekken. Om dat te doen, moet u uw organisatie zo open en transparant mogelijk maken en tegelijk een duidelijk carrièrepad, een salaris boven de marktwaarde en een bedrijfscultuur bieden waarin mensen zich aangemoedigd voelen om de status quo uit te dagen.

 

Related Post